Excursie la Bucureşti – Saptamana Scoala Altfel

Elevii claselor a IV-a B, a V-a C şi a VI-a B, însoţiţi de prof. înv. primar Fejer Alexandra,  prof. Roxana Rătescu şi prof.Cataramă Mirela,  au plecat vineri, 31 aprilie 2017, în excursie la Bucureşti, în cadrul Săptămânii Şcoala Altfel.

  

Scopul excursiei a fost acela de a dezvolta interesul elevilor pentru ştiinţă, tehnică şi cercetare şi a constat în vizitarea Muzeului Tehnic “Dimitrie Leonida” şi a Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Elevii au avut ocazia să vizualizeze invenţii ale unor inventatori străini şi români, consolidându-şi astfel cunoştinţele dobândite la orele de Fizică, Biologie, Chimie. Copiii au descoperit: “Masina in formă de lacrimă” – cea mai aerodinamică maşină din lume, invenţie a lui Andrei Perşu, “Aparatul de zbor individual” – Justin Capră, electroscuterul “Oroles” – Justin Capră, “Sarmis EM4 K”, invenţie tot a celebrului Justin Carpră.

  

La Muzeul Grigore Antipa, copiii au aflat că savantul care a dat nume acestui muzeu este cel care a folosit prima oară dioara cu fundal pictat, aşezând animalele astfel încât acestea să sugereze relaţiile fireşti ce se stabilesc într-un ecosistem real.

      

De asemenea, în vitrinele muzeului era expusă şi miniatura navei Belgica, navă cu care savantul Emil Racoviţă a călătorit în Antarctica, unde a studiat vieța balenelor, a pinguinilor și a unor păsări antarctice. Savantul este recunoscut ca fiind descoperitorul “balenei cu cioc”.